Tillverkning av sträckmetall

Sträckmetall – så funkar det

Sträckmetalls bärighet och stegbredd

Sträckmetall tillverkas genom stansning och sträckning i specialmaskiner, antingen från band eller formatplåt. Maskinerna skär och sträcker plåten så att det bildas ”maskor” som sitter ihop – utan skarvar! Tillverkningsprocessen innehåller inga svetsade knutar och inga vävda trådar vilket bidrar till sträckmetallens unika egenskaper. De vridna trådarna som uppstår efter sträckning ger en unik styrka åt materialet. Av 1 m² plåt kan vi få ut 1-20 m² sträckmetall beroende på hur stor ”masköppning” och stegbredd du vill ha. För ”normal” sträckmetall är ytexpansionen 2-3 gånger. Jämfört med till exempel perforerad plåt, där skrotbortfallet kan vara 70-80 %, är sträckmetall extremt materialbesparande. Vi tillverkar sträckmetall i flera material, huvudsakligen obehandlat stål och aluminium men även koppar, nickel, titan och sträckmetall i rostfritt stål förekommer.

Vi sträcker även polyeten med samma metod. Om sträckmetallen planvalsas får den samma tjocklek som ursprungsplåten. Det kan vara bra ur estetiskt synvinkel eller på grund av utrymmesskäl. Resultatet blir dock en något lägre bärighet och något försämrat halkskydd.

200x69 valsning sträckmetall

Vi kan också format- och figurklippa sträckmetallen enligt dina önskemål. Vi har lång erfarenhet av detta och maskinerna är anpassade för att klippa med hög kvalitet. Vi har också bra samarbete med flera underleverantörer som hjälper till med bockning, ramläggning eller ytbehandling.

Tillverkning av sträckmetall – steg för steg

Tillverkning av sträckmetall Steg 1
Tillverkning av sträckmetall Steg 2
Tillverkning av sträckmetall steg 3
Tillverkning av sträckmetall steg 4
Tillverkning av sträckmetall steg 5
Tillverkning av sträckmetall steg 6

Välkommen att kontakta oss

Välkommen som företagskund att kontakta oss för en offertförfrågan eller order. I mån av tid erbjuder vi gratis handprover till våra företagskunder.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.