Om oss

Vi har tillverkat sträckmetall sedan 1972

Expandermetall - Gamalt foto

Expandermetall har sedan 1972 byggt upp ett unikt kompetenscentrum för utveckling och tillverkning av sträckmetallsprodukter. Företaget har under tre generationer strävat efter att erbjuda produkter med hög kvalitet till både den svenska och utländska marknaden. Idag går cirka hälften av bolagets försäljning på export. Vår styrka är att vi hjälper dig som kund att hitta den bästa lösningen för dina behov – både när det gäller ekonomi och teknik.

Vår tillverkning av sträckmetall startade 1972. Men företagets historia går tillbaka till 1960. Då under namnet Bil City och verksamheten bestod av handel med nya och begagnade bilar samt bilreparationer.

I slutet av 1960-talet såldes nybilsförsäljningen av och en sträckmetallmaskin köptes in. Några år senare började tillverkningen och 1972 bytte företaget namn till Expandermetall AB. 1978 flyttade företaget till nuvarande lokaler i Hestra. Företaget ägdes och drevs då av Sixten Andersson och 1988 togs företaget över av Christer Horte. Idag är det Christers son Andreas Holmberg som äger och driver Expandermetall.
Företaget är beläget i egna lokaler strax utanför Tranås mellan Jönköping och Linköping. Nära till en mängd flexibla underleverantörer i en trolsk Ydrebygd med goda kommunikationer i alla väderstreck.

Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt FR2000.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen som företagskund att kontakta oss för en offertförfrågan eller order. I mån av tid erbjuder vi gratis handprover till våra företagskunder.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.